MALZEMELER
Mozaik Pasta için
2 paket pötibör bisküvi
250 gr tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
Mousse İçin
1 paket hazır kakaolu pasta kreması
100 gr krema
100 gr bitter kuvertür çikolata
1,5 su bardağı süt
Süslemek için : Çilek ve pasta süsü
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede tereyağını eritelim ve ateşten alalım.Bisküvileri unufak olmayıcak şekilde kıralım.Yumurtaları,pudra şekeri ve kakaoyu yağa ekleyip iyice karıştıralım.Kırdığımız bisküvileri karışıma ekleyip tekrar karıştıralım.20 cm lik çember kalıbın içine kestiğimiz buzdolabı poşetini serelim ve karışımı içine boşaltıp iyice bastıralım.Buzdolabının alt kısmına koyalım.
Mousse hazırlamak için kremayı ocakta ısıtalım ve içerisine çikolatayı ekleyip eritelim.Bir kenara alıp soğumaya bırakalım.1,5 su bardağı soğuk sütle pasta kremasını çırpalım,katılaşınca soğuyan kremalı çikolatalı karışıma ekleyip iyice çırpalım.Mozaik pastamızın üzerine hazırladığımız karışımı döküp üzerini düzeltelim, üzerini kapatıp derin dondurucuda 1-2 saat bekletelim.Arzu ettiğimizde çıkartıp çilek ve pasta süsleri ile süsleyip servis edebiliriz.
Gece gece bu güzel pastayla karşılaşmak hiç yararlı değil aslında ama harika görünüyor, elinize sağlık ;) Takipteyim, bana da bekliyorum ;) Sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Tuğba hanım...
Sil