İzleyiciler

17 Haziran 2015 Çarşamba

ÇİLEKLİ RULO PASTA



 Rulo pasta  yapamıyorum, kırılıyor diyenleriniz varsa, bu rulo pastayı yapmanızı öneririm.Mükemmel bir pasta keki genelde bir çok tarifimde kullanıyorum.Aynı şekilde yapıp dilimleyip porsiyon pastalarda yapabilirsiniz.Daha önceki yayınımda mevcut BURADAN ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

8 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
100 gr şeker(50 gr beyazına,50 gr sarısına)
80 gr un
20 gr nişasta

İÇ MALZEME

1 paket hazır pasta kreması
1,5 bardak süt
1 çay bardağı beyaz damla çikolata
1 kase doğranmış çilek

ÜZERİ İÇİN
Çilek,Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

4 yumurta beyazını bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpalım,kıvama gelince 50 gr şekeri ekleyip  tekrar çırpalım.Ayrı bir kapta 8 yumurta sarısını 50 gr şekerle köpükleninceye kadar çırpalım.Sarı ile beyazı miksersiz kaşıkla yavaş yavaş beyazı söndürmeden karıştıralım.Un ve nişastayı ekleyip karıştıralım.Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine düzgün bir şekilde yayalım.180 derecede 10 dakika kadar pişirelim kürdan testi yapıp fırından çıkaralım.Yağlı kağıtla beraber rulo saralım.Üzerine nemli bir bez serelim.
1,5 barak sütle pasta kremasını hazırlayalım.Soğuyan ruloyu açıp yağlı kağıttan ayıralım.Kremayı üzerine sürelim ve damla çikolata ve çilekleri serpip tekrar rulo sarıp 1-2 saat buzdolabında bekletelim.
Hafif ve pratik olması açısından üzerine sade pudra şekeri serpmeyi tercih ettim sizler arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder