İzleyiciler

3 Mart 2014 Pazartesi

MEYVELİ PORSİYON PASTA


Kalabalık davetlerde en çok tercih ettiğim pastadır, porsiyon pastalar kesme derdi olmaz.Rulo pastayı dilimleyip,yatırarak yaptığım bu pastayı rulo olarak  da yapabilirsiniz.





MALZEMELER

8 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
100 gr şeker(50 gr beyazına,50 gr sarısına)
80 gr un
20 gr nişasta

İÇ MALZEME

1 paket hazır pasta kreması
1,5 bardak süt
1 çay bardağı damla çikolata

ÜZERİ İÇİN

Muz,Kivi,Kiraz şekeri
Çilek vs.
1 paket tart jöle(1,5 çay bardağı su,2 yemek kaşığı şeker)

HAZIRLANIŞI

4 yumurta beyazını bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpalım,kıvama gelince 50 gr şekeri ekleyip  tekrar çırpalım.Ayrı bir kapta yumurta sarısını 50 gr şekerle köpükleninceye kadar çırpalım.Sarı ile beyazı miksersiz kaşıkla yavaş yavaş beyazı söndürmeden karıştıralım.Un ve nişastayı ekleyip karıştıralım.Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine düzgün bir şekilde yayalım.180 derecede 10 dakika kadar pişirelim kürdan testi yapıp fırından çıkaralım.Yağlı kağıtla beraber rulo saralım.Üzerine nemli bir bez serelim.
1,5 barak sütle pasta kremasını hazırlayalım.Soğuyan ruloyu açıp yağlı kağıttan ayıralım.Kremayı üzerine sürelim ve damla çikolata serpip tekrar rulo sarıp 1-2 saat buzdolabında bekletelim.
Rulomuzdan 1 parmak genişliğinde porsiyonlar keselim ve bir tepsiye dizelim.Üzerine arzu ettiğimiz meyveleri dizelim.
Su ve şekerle pişirdiğimiz tart jölesini ,sıcakken meyvelerin üzerine bir fırçayla  sürelim.Veya daha bol kaşıkla meyvelerin üzerine dökebilirsiniz.



Çilekli Porsiyon....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder