İzleyiciler

26 Haziran 2015 Cuma

KABAK GRATİNE





Hayırlı ramazanlar sevgili blog dostları.Bu akşamki iftar soframda kabak graten vardı.Kabak sevenleriniz varsa muhakkak denemenizi tavsiye ederim...

MALZEMELER

6 adet kabak
400 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağ
2 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 tutam maydonoz
Karabiber,tuz,
Kızartmak için sıvıyağ

Başemel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tutam tuz

Üzeri için:100 gr kaşar peyniri rendesi
Sosu için.2 su bardağı su,1 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

Kabakları soyacak ile soyalım,boydan 2 ye ayıralım.Bıçağın ucu ile ortalarını çukurlaştıralım.Kızartma tenceresinde yağı kızdıralım ve kabakları içinde kızartalım.Fazla yağı için havlu kağıdın üzerine alalım. 


 

Tereyağında yemeklik doğradığımız soğanları  kavuralım daha sonra kıymayı, biberi,domatesi ekleyip iyice karıştırıp pişirelim. İnce kıyılmış maydonozu,tuzu,karabiberini ekleyip ateşten alalım.
Hazırladığımız malzemeyi kaşıkla kabakların içine dolduralım.
Diğer bir tencerede tereyağı ve unu kavuralım.Sütü ve tuzu ekleyip bir kaynatımla ateşten alalım.Kaşıkla  kabakların üzerine  yayalım.Rendelenmiş peyniri üzerine serpelim.
Sosu için tereyağını eritelim salçayı,ve suyu ekleyip kaynatalım.Kabakların kenarlarından sosu gezdirelim.200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder