Ramazan sofralarımızın vazgeçilmezidir çorbalar.Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın faydaları anlatmakla bitmez.Ben de bu faydalı besini herkese tattırmak adına çorbasını ilk defa denedim.Tüm aile fertleri beğendi.Sizlerde hiç düşünmeden deneyebilirsiniz.Tarif birebir uygulamasamda sofra dergisinden...
MALZEMELER
3-4 adet enginar
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
6 bardak su
1 kutu (200 ml) krema
1 tutam dereotu
Tuz.
1yemek kaşığı zeytinyağı
ÜZERİNE:1 çorba kaşığı tereyağı ve kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağını tencereye dökelim,sırasıyla irice doğradığımız soğanı,enginarı ve rendelenmiş havuç,un ve sarımsağı 1-2 dakika soteleyelim.Su ekleyip enginarlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.Daha sonra tüm malzemeyi blenderdan geçirelim.Tekrar ocağa alıp, 1 taşım kaynadıktan sonra yavaş yavaş kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştıralım.Kıyılmış dereotu ve tuzunu ekleyip altını kapatalım.Kızdırdığımız tereyağı ve kırmızı biberi üzerine gezdirip servis edelim.
Not:Kıvamına göre biraz sütte ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder