İzleyiciler

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Kapkek (cupcake)



Düzgün kapkek ler yapmak istiyorsak gram ölçülerine uymak gerekiyor.Bazen lezzetine ve tarifine güvendiğim pasta  kekimi de kullanıyorum kapkek yaparken.Arzu ederseniz onun tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

110 gr.tereyağı(odasıcaklığında)
2 yumurta
300 gr toz şeker
1 paket vanilya
165 gr un
60 gr mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
120 ml süt

Üst kreması için genelde 1 çay bardağı na 1 poşet  ile hazırlanmış  krem şanti tercih ediyorum.Asıl tarifi aşağıda...

Kreması için:

225 gr labne peyniri
50 gr tuzsuz tereyağı
120 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
1-2 damla pembe gıda boyası

İç dolgusu için:
200 gr bitter çikolata
200 gr süt kreması

HAZIRLANIŞI

Yağ ve şekeri krema  gibi olana kadar çırpalım.Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim.Un nişasta,kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim.Sütüde ekleyip iyice çırpalım.12 li kapkek tepsisine kapkek kağıtlarını yerleştirip karışımı eşit şekilde paylaştıralım.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirelim.Kap kekleri  bir kenarda soğumaya bırakalım.
 Soğuyan kap kekleri içlerini oyalım.
Süt kremasını ısıtalım ve bitter çikolatayla eritip bir ganaj hazırlayalım.Soğuyan ganajı kap keklerin içine dolduralım.Oyduğumuz keklerin iç kısmını çıkartıp kalan kısmı kapak gibi kapatalım.

 Üst kreması için tereyağı,labne peyniri,pudra şekerini iyice homojen bir kıvam alana kadar çırpalım.Vanilya ve gıda boyası ekleyip tekrar karıştıralım.Geniş yıldız uç taktığımız krema torbası ile  kremayı kapkeklerin üzerine sıkalım.Süsleme şekerleri ile süsleyelim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder