En sevdiğim lezzetlerdendir kabak mücveri.Küçüklüğümde annemin kabak dolması yaparken kabakların içinden yaptığı mücverin tadını hala unutmuyorum.Herhalde o zamanların kabakların tatları bir başka güzeldi.Şimdilerde aynı lezzetli kabakları bulmak zor...
MALZEMELER
3 orta boy kabak
3 yumurta
1 adet soğan
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydonoz
3-4 adet taze soğan
1 çay kaşığı tuz
Pulbiber,karabiber (arzunuza göre)
Alabildiği kadar un
Yeteri kadar sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları biraz çırpalım.Kabakları ve soğanı rendeleyip fazla suyunu biraz sıkıp yumurtaya ekleyelim.Alabildiği kadar un ekleyelim,kek kıvamından biraz daha katı.(un ölçüsünü vermek çok zor yumurtanın, kabağın büyüklüğüne göre değişiyor)İnce ince doğradığımız dereotu,maydonoz,ve taze soğanı karışıma ekleyelim.Damak tadımıza göre pul biber,karabiber ve tuz ekleyelim.(Kıvamı yağlı tavaya döktüğümüzde biraz yayılıp kaşıkla düzeltilecek şekilde)Mücverleri teflon tavada çok bol yağda değil de azar azar eklediğim yağda kızartmayı tercih ediyorum.Sizlerde böyle kızartırsanız daha hafif mücver yiyebilirsiniz.Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder