İzleyiciler

22 Mayıs 2015 Cuma

Tavuklu Arpa Şehriye Salatası



Yine bir salata tarifi ile devam ediyoruz sevgili  blog dostlarım...Eskilerde  sık yaptığım çok  sevilen Tavuklu Arpa Şehriye salatasını nihayet yayınlamak  kısmet oldu.Tavuksuz  şeklini daha önce paylaşmıştım arzu edenler  buradan  ulaşabilirler...

MALZEMELER

2 su bardağı arpa şehriye
1 adet haşlanmış tavuk tavuk göğsü
1 kavonoz közlenmiş biber
1 su bardağı mısır
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı kornişon turşu
4-5 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
1 tutam maydonoz
2-3 adet limon
Zeytinyağı,tuz
Nar ekşisi(arzunuza göre)

HAZIRLANIŞI

Tencereye 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı  koyup şehriyeleri ekleyelim ve hafif pembeleşene kadar kavuralım.Üzerine 4 su bardağı kaynar su ekleyip  pilav gibi demlendirelim.Demlenen arpa şehriyeyi bir kenara alalım ve soğumaya bırakalım.Tavuk göğsünü haşlayıp küçük küçük doğrayalım.Közlenmiş biberi,turşuyu,soğanı,maydonoz ve dereotunu da ince ince doğrayıp, tavuk ve arpa şehriyeyi  ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.Üzerine bol limon,tuz ve zeytinyağı ile bir sos hazırlayıp dökelim.Arzumuza göre servis edelim. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder