MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriye
1 adet haşlanmış tavuk tavuk göğsü
1 kavonoz közlenmiş biber
1 su bardağı mısır
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı kornişon turşu
4-5 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
1 tutam maydonoz
2-3 adet limon
Zeytinyağı,tuz
Nar ekşisi(arzunuza göre)
HAZIRLANIŞI
Tencereye 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup şehriyeleri ekleyelim ve hafif pembeleşene kadar kavuralım.Üzerine 4 su bardağı kaynar su ekleyip pilav gibi demlendirelim.Demlenen arpa şehriyeyi bir kenara alalım ve soğumaya bırakalım.Tavuk göğsünü haşlayıp küçük küçük doğrayalım.Közlenmiş biberi,turşuyu,soğanı,maydonoz ve dereotunu da ince ince doğrayıp, tavuk ve arpa şehriyeyi ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.Üzerine bol limon,tuz ve zeytinyağı ile bir sos hazırlayıp dökelim.Arzumuza göre servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder