MALZEMELER
200 gr yumuşamış tereyağ veya margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı içine( beyazı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tepeleme tuz
Alabildiği kadar un
İÇ MALZEME
150 gr kadar kıyma
1 adet soğan
tuz-karabiber
Arzuya göre patates veya peynir ile de yapılabilir.
ÜZERİ İÇİN
1 kase galete unu
1 yumurta beyazı
HAZIRLANIŞI
Yağ,yoğurt, sıvıyağ ve yumurta sarısını iyice karıştıralım.Kabartma tozu ve tuzu ekleyelim unu azar azar ekleyip, yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Hamuru 20 dakika kadar dinlendirelim.Diğer tarafta soğanı ince doğrayalımve az yağda kıymayla kavurup tuz ve biber ekleyip soğutalım.
Hamurdan cevizden büyük yuvarlaklar kopartıp yuvarlayalım.Her birinin içini açıp, kıymalı harçtan koyup tekrar yuvarlayalım ve önce yumurta beyazına sonra galete ununa bulayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Merhaba yesim hanim.sizi bir cekilise yazdiginiz yorumdan farkettim sanirim bir konuda ayni kaderi paylasiyoruz.hemen gelip blogunuzu ziyaret ettim ve tariflerinizi vok begendim takibe aldim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
YanıtlaSil