İzleyiciler

18 Mart 2014 Salı

KALBURA BASTI

Tatlının adı kalbura bastı, fakat her evde kalbur bulmak zor.İster bir rendenin üzerinde yapıp( adı rende tatlısı olur o zaman) ister evinizde bulunan herhangi bir delikli bir aparatla bu şekli verebilirsiniz.Ben limon sıkacağı kapağını kullandım.




MALZEMELER

1 paket eritilmiş margarin
1  yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un

İçi için:1 kase kırılmış ceviz içi

ŞERBETİ İÇİN:
4 bardak şeker
4 bardak su

HAZIRLANIŞI

Öncelikle şerbeti kaynatalım.Kaynadıktan 6-7 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Margarini eritelim,yoğurt,sıvıyağ,yumurta,karbonatı ekleyip karıştıralım.Unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.10  dakika kadar dinlendirelim.Ceviz kadar hamur kopartıp yuvarlayalım ve kalbura veya delikli herhangi bir aparata basıp içine ceviz içi koyup kapatalım.Tepsiye dizip 180 derecede kızarana kadar pişirelim.Tatlılar fırın dan çıkarıp hemen soğuk şerbeti döküp çekmesi için 2-3 saat bekleyip servis edelim.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder