Herkezin kolaylıkla yaptığı klasikleşmiş bir poğaça...Çayın yanına hemen bir tuzlu yapayım dediğimizde aklımıza ilk gelen karaköy poğaçası...
MALZEMELER
250 gr yumuşatılmış margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu veya karbonat
1 yumurta beyazı içine sarısı üzerine
Alabildiği kadar un
İçi için:Beyaz peynir ve maydonoz
Üzeri için.susam ve çörekotu
HAZIRLANIŞI
Margarin,sıvıyağ,yoğurt,tuz,kabartma tozunu iyice karıştıralım.Unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.10 dakika kadar dinlendirelim.Hamurdan biraz kopartıp merdane ile açalım içine peynir koyup,ayrı bir hamur parçasını üzerine kapatalım, ister bir rulet yardımı ile ister bıçakla istediğimiz şekilde keselim.Üzerine yumurta sarısı susam çörekotu serpelim.180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
Sil