Bu çöreği yıllardır çok beğenerek yaparım.Tarifini teyzemin İsveç'te oturan eltisinden almıştım.Yıllar sonra öğrendimki meşhur bir İsveç çöreği imiş.Tarçın sevenler için çok güzel bir lezzet denemeye değer...
MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 küçük paket yuva yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta+1 yumurta akı
1 çimdik tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
File fındık
İçi için:
8 yemek kaşığı toz şeker
200 gr yumuşamış margarin
1 yemek kaşığı tepeleme tarçın
HAZIRLANIŞI
Sütü ılıtalım.Sıvıyağ,yumurta, şeker,tuz ve mayayı katıp karıştıralım.Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamuru 3 beze ye ayıralım.
Yumuşamış yağa tarçın ve şekeri katarak bir krem haline getirelim.
Her bezeyi merdaneyle dikdörtgen gibi açalım ve hazırladığımız kremi bıçakla yağ sürer gibi sürüp rulo saralım ve 1 parmak kalınlığında kesip, pasta kağıdında veya mafin kalıbında üzerilerine yumurta sarısı ve file fındık serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder