İzleyiciler

8 Mart 2014 Cumartesi

TARÇINLI RULO ÇÖREK


Bu çöreği yıllardır çok beğenerek yaparım.Tarifini teyzemin İsveç'te oturan eltisinden almıştım.Yıllar sonra öğrendimki meşhur bir İsveç çöreği imiş.Tarçın sevenler için çok güzel bir lezzet denemeye değer...



MALZEMELER

1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 küçük paket yuva yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta+1 yumurta akı
1 çimdik tuz
Alabildiği kadar un

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
File fındık

İçi için:
8 yemek kaşığı toz şeker
200 gr yumuşamış margarin
1 yemek kaşığı tepeleme tarçın

HAZIRLANIŞI

Sütü ılıtalım.Sıvıyağ,yumurta, şeker,tuz ve mayayı katıp karıştıralım.Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.Mayalanan hamuru 3 beze ye ayıralım.
Yumuşamış yağa tarçın ve şekeri katarak bir krem haline getirelim.
Her bezeyi merdaneyle dikdörtgen gibi açalım ve hazırladığımız kremi bıçakla yağ sürer gibi sürüp rulo saralım ve 1 parmak kalınlığında kesip, pasta kağıdında veya mafin kalıbında üzerilerine yumurta sarısı ve file fındık serpip  200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder