İzleyiciler

13 Şubat 2014 Perşembe

FELLAH KÖFTESİ


Fellah köftesi yöresel bir lezzet,yıllar önce Mersin'li bir tanıdığımızdan öğrenmiştim. Orjinal tarif bulgur 1-2 saat soğuk suyla ovularak (içli köfte dışı gibi)yapılıyordu.Çok zaman aldığı için kolayını bulunca öyle yapmaya başladım.Ovularak yapılanın lezzeti gibi olmasada, bu da güzel oluyor denemeye değer diyorum...










MALZEMELER
2  büyük su bardağı ince bulgur
2 yumurta
2 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber  salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon arzuya göre pulbiber tuz

SOSU İÇİN
5-6 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 çay bardağı  domates sosu
Yarım demet maydonoz
2-3 adet limon suyu



HAZIRLANIŞI
2 su bardağı bulguru 2 su bardağı kaynamış suyla ıslatalım 15-20 dakika dinlendikten sonra,yumurta,irmik,un salça,kimyonu eklenip iyice yoğuralım(çok cıvık gelirse biraz daha un koyabilirsiniz) fındıktan  büyük olacak şekilde parçalar kopartıp yuvarlayıp işaret parmağımızla düğme gibi üzerine basalım, çatlamıyorsa olmuş demektir.Bir tencerede kaynayan suya biraz tuzla köfteleri atalım,10 dakika kadar haşlayıp süzdürelim.
Diğer tarafta zeytinyağında ince ince kıyılmış sarımsak sotelenir ve salçalar ve domates sosu dökülür, ocağın altı kapatılıp köfteler sosa dökülüp karıştırılır.Üzerine bol limon suyu dökülüp, doğranmış maydonoz serpilip, servis edilir.

1 yorum:

  1. tek kelime ile nefis görünüyor....
    sizinki kadar güzel olmasada bu da benim fellah köfte tarifim
    incelerseniz memnun olurum :)

    YanıtlaSil