Fellah köftesi yöresel bir lezzet,yıllar önce Mersin'li bir tanıdığımızdan öğrenmiştim. Orjinal tarif bulgur 1-2 saat soğuk suyla ovularak (içli köfte dışı gibi)yapılıyordu.Çok zaman aldığı için kolayını bulunca öyle yapmaya başladım.Ovularak yapılanın lezzeti gibi olmasada, bu da güzel oluyor denemeye değer diyorum...
MALZEMELER
2 büyük su bardağı ince bulgur
2 yumurta
2 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon arzuya göre pulbiber tuz
SOSU İÇİN
5-6 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 çay bardağı domates sosu
Yarım demet maydonoz
2-3 adet limon suyu
HAZIRLANIŞI
2 su bardağı bulguru 2 su bardağı kaynamış suyla ıslatalım 15-20 dakika dinlendikten sonra,yumurta,irmik,un salça,kimyonu eklenip iyice yoğuralım(çok cıvık gelirse biraz daha un koyabilirsiniz) fındıktan büyük olacak şekilde parçalar kopartıp yuvarlayıp işaret parmağımızla düğme gibi üzerine basalım, çatlamıyorsa olmuş demektir.Bir tencerede kaynayan suya biraz tuzla köfteleri atalım,10 dakika kadar haşlayıp süzdürelim.
Diğer tarafta zeytinyağında ince ince kıyılmış sarımsak sotelenir ve salçalar ve domates sosu dökülür, ocağın altı kapatılıp köfteler sosa dökülüp karıştırılır.Üzerine bol limon suyu dökülüp, doğranmış maydonoz serpilip, servis edilir.
tek kelime ile nefis görünüyor....
YanıtlaSilsizinki kadar güzel olmasada bu da benim fellah köfte tarifim
incelerseniz memnun olurum :)