Su böreği tadında nefis bir lezzet...
MALZEMELER
5 adet yufka
250 gr kaşar peyniri rendesi
3 yumurta
1 su bardağı eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karışımı(sıvıyağ çeyrek su bardağı)
3 su bardağı süt
1 su bardağıbeyaz peynir
1 tutam maydonoz
HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritelim ve borcamın her tarafına bir fırçayla tereyağ sürelim.(en büyük yuvarlak borcam)Yumurtaları sütle beraber çırpalım ve yağı ekleyip iyice karıştıralım.
İlk yufkayı kenarlardan taşırarak borcama serelim.Sütlü karışımdan dökelim 4 e kopardığımız yufkaları teker teker serip aralara kaşar rendesi serpelim.2 yufkadan sonra ortaya beyaz peynir ve maydonoz serpelim ve kalan 2 yufkayla aynı işlemi tekrar edelim. En son olarak kenardan sarkan yufkayı üzerine kapatıp kalan sosu üzerine sürelim.170 derecede ağar ağar kızarana kadar pişirelim.
Yeşimciğim böreğin tek kelimeyle mükemmeldi.On üzerinden on tam puan verdim. Yiyen birisi olarak,eline sağlık.
YanıtlaSilAfiyet olsun arkadaşım...
YanıtlaSil