Mimoza salatasını Ufuk mutfakta gördüm ve bende denedim...
MALZEMELER
4-5 adet haşlanmış patates
4-5 adet havuç
3 adet haşlanmış yumurta
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 kase dolusu kadar beyaz lahana
SOSU İÇİN
800 gr süzme yoğurt
1 çay bardağı mayonez
2-3 diş sarımsak
Tuz-Dereotu
Orjinal tarifte ölçü yoktu ben tahmini olarak vermeye çalıştım.28 cm lik kelepçeli kalıp kullandım.
HAZIRLANIŞI
Yoğurt,mayonez,sarımsak dereotu ve tuz koyup bir sos hazırlayalım.
Kelepçeli kalıbın çemberini servis tabağına yerleştirelim. En altına biraz ceviz serpelim.Üzerine rendelenmiş patatesi yayıp bastıralım.Üzerine sostan döküp yayalım.Havucu da aynı şekilde yayıp üzerine yine sos dökelim.Lahanalarıda yayıp kalan sosu üzerine dökelim.Yumurtanın önce beyazı sonra sarısını salatanın üzerine yayalım.En üstüne bol cevizle kaplayıp 2-3 saat buzdolabında bekletelim.Servise yakın çemberi çıkartıp , arzu ettiğimiz gibi süsleyip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder