Bir kaç şekilde denediğim Top böreğin en lezzetli ve pratik olanı Nurselin mutfağında hazırlanan şekli ile oldu.Sevgili Cihan hanımın tarifi ile Top Börek...
MALZEMELER
3 adet yufka
1 kutu krema (200gr lık)
İÇ HARCI İÇİN
1 orta boy soğan
300 gr dana kıyma
Karabiber,tuz,kimyon
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı kadar galete unu
2 yumurta akı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle küp küp doğradığımız soğanı az yağda soteleyip kıymayı ekleyelim ve kavuralım.Arzumuza göre tuz,karabiber,pulbiber,ve kimyon ekleyip kenara alalım.
3 adet yufkayı tezgahımıza üst üste serelim..Bir kutu kremayı üzerine döküp iyice yayalım.Yufkamızı iki eşit parçaya bölelim.Böldüğümüz yarım yufkayı 14 eşit üçgene bölelim.(toplamda 28 adet top çıkacak)Her üçgene birer tatlı kaşığı kadar iç harcı ekleyelim muska börek sarar gibi sarıp elimizle yuvarlayalım.
Börekleri önce yumurta akına ,sonra galete ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder