Eskiden en çok ramazanlarda yemek kitaplarını karıştırırdık.Bakar bakar dururduk acaba ne yapsak bu gün diye şimdide sosyal bir ağ var elimizde bak bak bitmiyor :)Yemek kitaplarında çok rastlanır kabak kalyesi...Kabak kalye yağ içerisinde kabakların kavrulması ile yapılan bir yemektir,kavrulma süresi biraz kısa tutulursa, birde zeytinyağlı ise sağlıklı bir yemek çıkar ortaya. Ben bu şeklini sevgili Vildan ablada görmüştüm pratik ve lezzetli...
MALZEMELER
4-5 adet orta boy kabak
3-4 adet domates
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Bir tutam dereotu
HAZIRLANIŞI
Kabakları kabak soyacağı ile soyalım.Kibrit çöpü uzunluğunda biraz kalın bir şekilde doğrayalım.Zeytinyağında biraz soteleyip ince ince doğradığımız soğan ile birliktede biraz karıştıralım.Kabuklarını soyduğumuz,doğranmış dometesleri,sarımsağı ve tuzunu da ekleyip kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.Servis tabağımıza alıp üzerine bol dereotu serpelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder