İzleyiciler

9 Haziran 2016 Perşembe

ÇITIR KADAYIF





Tarif yıllar öncesinde Oktay ustanın yemek programından.Tarif defterimdeki tarihe göre 1995 yılı...?Yıllardır severek yaparım. Pratik bir kadayıf tatlısı yapmak isteyenler için..


MALZEMELER

500 gr kadayıf
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pekmez
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

ŞERBETİ İÇİN

4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI

İlk olarak şerbetimizi kaynatalım.Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp limonunu sıkıp altını kapatalım.(Şerbetimiz ılık olucak)
Kadayıfı tel tel kesip doğrayalım.1 çay bardağı sıvı yağ ile yağlayalım.İyice harmanlayıp karıştıralım.(tepsi ölçüsü 25x35cm )Tepsimizi  katı tereyağı ile yağlayıp pekmez sürelim.Kadayıfın yarısını tepsiye yayalım iyice bastıralım.Ortasına cevizi serpelim.Diğer  yarısını üzerine serip iyice bastıralım.(ben üzerine ağırlık koyup biraz bekletiyorum)170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Bu aşamada altı çabuk kızaracağından kontrollü pişirelim.
Fırından çıkınca tepsimizi başka bir tepsiye ters çevirelim, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık olan şerbeti kadayıfın üzerine gezdirelim.











.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder