İzleyiciler

19 Nisan 2017 Çarşamba

GÜL KURABİYE





Uzun uzun aralar veriyorum ama elim bir türlü tarif yazmaya gitmiyor.  Bunun sebebinin instagramın her şeyi çok çabuk tüketmesi ve her şey videolu anlatıma döndüğü için  olduğunu düşünüyorum.Yani teknolojiye ayak uydurmakta zorlanıyorum kısacası.Neyse ben  yine eski usul tariflerimi yazmaya devam edeyim :)

Eskilerde çok yaptığım nişastalı mantar kurabiyesi vardı bayılırdık onun mantar görüntüsüne.Kurabiyenin içindeki nişasta çok olduğu için çok çabuk dağılan ve çok lezzetli diyemiyeceğim bir kurabiye fakat  özel günlerde masalarımıza renk katıcak harika bir görüntü...

MALZEMELER

250 gr yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
Alabildiği kadar mısır nişastası
RENKLİ GÜL İÇİN
Pembe ve mavi gıda boyası
Üzerine serpmek içinde bir miktar pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Yumuşamış  margarin ve yumurtaları  biraz çırpalım ve azar azar nişastayı ekleyelim.Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Eğer renkli güller yapıcaksak hamuru 3 e bölelim.Önce beyaz,sonra pembe ve mavi gülleri yapalım.Avucumuz kadar aldığımız hamuru merdaneyle açalım ve çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar keselim.3 parçayı yarısı üzerine yarısı dışarı gelecek şekilde koyup rulo saralım.Ortadan ikiye kesip gül şekliyle yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.150 derecede kontrollü bir şekilde altları pembeleşene kadar pişirelim.Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpip dikkatlice servis tabağımıza alalım.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder