Patlıcanla yapılan her türlü yemeği ailecek çok severiz.Fakat etli patlıcan kebabının lezzeti ayrı bir güzeldir.Eski patlıcanların lezzetini her zaman bulamasakta bu sefer patlıcanlar güzel di doğrusu.Etli patlıcanı çok sık yaparım , fakat başemel soslu bu şekilde sevgili Arda'nın mutfağında gördüm.
MALZEMELER
3 adet bostan patlıcanı
600 gr kuzu kuşbaşı
4 adet sivri biber
2-3 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,pul biber
Kızartmak için sıvıyağ
Başemel sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz,şeker
ÜZERİ İÇİN :Kaşar peyniri rendesi
2 su bardağı kadar sıcak su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle iç harcımız için etleri kızgın tencereye atıp mühürleyelim.Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip,doğranmış soğanı ve biber ile beraber soteleyelim.Doğranmış domates,salça ve sarımsağı da ekleyelim.Tuz, baharat ile beraber az su ekleyip etleri iyice pişirelim.
Patlıcanı alacalı bir şekilde soyup boylamasına ikiye bölelim tuzlayıp yıkayıp kurulayalım.Bol yağda arkalı önlü kızartalım.(bu aşamada patlıcan cinsine göre kızartmak yeterli olabiliyor.Yumuşamadıysa çukur tarafları üste gelecek şekilde fırın kabımıza koyup 20 dakika kadar pişirelim.)
Başemel sosu için:Tereyağını eritip un ilave edip kavuralım.Üzerine tuz ve sütü ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Patlıcanların ortasını biraz açıp tuz serper gibi çok az şeker serpelim.Etli iç harcımızı patlıcanların içine dolduralım.Üzerine başemel sosu gezdirelim.Rendelenmiş kaşar peyniri rendesini serpelim.1 su bardağı kadar sıcak suyu yanına ekleyelim.180 derece kızgın fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirelim.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder