MALZEMELER
5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
6 kahve fincanı un
1,5 çay bardağı ıspanak suyu(katı meyve sıkacağındançıkarılmış ıspanak suyu)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI İÇİN
1 paket hazır vanilyalı pasta kreması
1,5 bardak soğuk süt
HAZIRLANIŞI
Yumurta beyazları ve sarılarını ayıralım.Yumurta beyazlarına şekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.Sarılarıda ekleyip 2 dakika daha çırpıp, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim.Son olarak ıspanak suyunu ekleyip karıştıralım.Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine düzgün bir şekilde yayalım.170 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim.Fırından çıkarır çıkarmaz üzerindeki kabarmış kısmı soyabildiğimiz kadar soyalım.
Nemli bir bez yardımı ile yağlı kağıt ile beraber rulo saralım.Üzerine nemli bezi örtelim ve soğumaya bırakalım.
1,5 bardak süte pasta kremasını ekleyip katılaşana kadar çırpalım.Rulomuzu açıp yağlı kağıttan ayıralım. Kremayı pandispanyanın üzerine sürelim ve tekrar rulo saralım.Üzerie pudra şekeri serpelim,Yeşil fıstık,kiraz şekeri v.b meyvelerle süsleyip 1-2 saat soğuttuktan sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder