İzleyiciler

26 Ağustos 2015 Çarşamba

ISPANAKLI RULO PASTA





Ispanağın pandispanyaya verdiği muhteşem renkle hazırlanan rulo pasta.Gerçi benim dondurucudan kullandığım ıspanak suyum biraz az geldi ama yine de misafirler tarafından beğenildi...

MALZEMELER

5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
6 kahve fincanı un
1,5 çay bardağı ıspanak suyu(katı meyve sıkacağındançıkarılmış ıspanak suyu)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KREMASI İÇİN

1 paket hazır vanilyalı pasta kreması
1,5 bardak soğuk süt

HAZIRLANIŞI

Yumurta  beyazları ve sarılarını ayıralım.Yumurta beyazlarına şekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.Sarılarıda ekleyip 2 dakika daha çırpıp, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim.Son olarak ıspanak suyunu ekleyip karıştıralım.Yağlı  kağıt serilmiş  dikdörtgen fırın tepsisine düzgün bir şekilde yayalım.170 derece fırında  15 dakika kadar pişirelim.Fırından çıkarır çıkarmaz üzerindeki kabarmış kısmı soyabildiğimiz kadar soyalım. 




Nemli bir bez yardımı ile yağlı kağıt ile beraber rulo saralım.Üzerine nemli bezi örtelim  ve soğumaya bırakalım.
1,5 bardak süte pasta kremasını ekleyip katılaşana kadar çırpalım.Rulomuzu açıp yağlı kağıttan ayıralım. Kremayı  pandispanyanın üzerine sürelim ve tekrar rulo saralım.Üzerie pudra şekeri serpelim,Yeşil fıstık,kiraz şekeri v.b meyvelerle süsleyip 1-2 saat soğuttuktan sonra servis edelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder