İzleyiciler

23 Ağustos 2015 Pazar

İMAM BAYILDI


MALZEMELER

1 kg karnıyarıklık küçük boy patlıcan
6-7 adet küçük boy kuru soğan
6-7 adet sivribiber
5-6 diş sarımsak
4-5 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz,şeker,maydonoz

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyarak tuzlu suda biraz beklettikten sonra sularını iyice sıkıp kuruluyalım.Bol yağda kızartalım ve havlu kağıdın üzerine fazla yağını çekmesi için bırakalım.Diğer bir tarafta  soğanları yarım ay şeklinde piyazlık doğrayıp zeytinyağında soteleyelim.Doğradığımız biberleri,sarımsakları ve domatesi ekleyip biraz pişirelim.Biraz şeker ve tuz serpip altını kapatalım.Patlıcanların ortalarını açalım ve soğanlı harcımızı içlerine dolduralım.Borcam tepsimize dizelim küçük su bardağı kadar sıcak su ekleyip kızgın fırında 15-20 dakika pişirelim.



                          Üzerine doğranmış maydonoz gezdirip soğuyunca servis edelim.Tüm zeytinyağlılarda olduğu gibi soğuk servis edildiğinde çok daha lezzetli oluyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder