Kışın portakallı kek yazın da vişneli çikolatalı kek en sevdiklerimdendir.İsterseniz muffin kalıblarında da yapılabilir.Ben hamurun bir kaç tanesini muffin kalıbında geri kalanıda küçük dikdörtgen kek kalıbında pişirdim.Ölçü standart kek kalıbına göredir.
MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr yumuşatılmış margarin(arzuya göre tereyağı da kullanılabilir)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 çay bardağı parça veya damla çikolata
HAZIRLANIŞI
Şeker ve yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım.Sütü ve 1 bardak elenmiş unu ekleyelim.Sıvıyağ ve margarini ekleyelim.Kalan unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip 2-3 dakika kadar çırpalım.Vişneleri 2 veya 3 e bölüp bir kaşık kadar un serpelim ve süzgeçten fazla unu eleyelim.Damla çikolatalarıda vişnelere ekleyip iyice unlanmasını sağlayalım.Vişne ve çikolata karışımını kek hamurumuza ekleyip yavaş hareketlerle biraz karıştırıp, yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza veya muffin kalıplarına dökelim.170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Şeker ve yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım.Sütü ve 1 bardak elenmiş unu ekleyelim.Sıvıyağ ve margarini ekleyelim.Kalan unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip 2-3 dakika kadar çırpalım.Vişneleri 2 veya 3 e bölüp bir kaşık kadar un serpelim ve süzgeçten fazla unu eleyelim.Damla çikolatalarıda vişnelere ekleyip iyice unlanmasını sağlayalım.Vişne ve çikolata karışımını kek hamurumuza ekleyip yavaş hareketlerle biraz karıştırıp, yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza veya muffin kalıplarına dökelim.170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder