MALZEMELER
100 gr tereyağı
200 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı toz şeker
2 yumurta
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kakao
2 su bardağından 2 parmak eksik un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
ÜZERİ İÇİN
Bol pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritelim.Kakaoyu ekleyip karıştıralım ve ılınmaya bırakalım.Yumurta,şeker ve tuzu iyice çırpalım.Sütü ve çikolatalı karışımı ekleyip tekrar karıştıralım.Unu,vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip iyice karıştırdığımız , akışkan olan hamurumuzun üzerini kapatıp buzdolabına kaldıralım.Hamurumuzu 2-3 saat donması için bekleyelim.(1 gece bekletilince çok daha güzel oluyor)Donan hamurumuzdan kaşıkla parçalar alıp ceviz kadar yuvarlaklar yapalım ve bol pudra şekerine bulayalım.
Kurabiyeleri aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında en fazla 15 dakika kadar pişiriyoruz.Kurabiyelerimizin içi yumuşak,dışı sert olucak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder