İzleyiciler

2 Mayıs 2015 Cumartesi

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE


MALZEMELER

100 gr tereyağı
200 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı toz şeker
2 yumurta
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı kakao
2 su bardağından 2 parmak eksik un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz

ÜZERİ İÇİN

Bol pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritelim.Kakaoyu ekleyip  karıştıralım ve ılınmaya bırakalım.Yumurta,şeker ve tuzu iyice çırpalım.Sütü ve çikolatalı  karışımı  ekleyip tekrar karıştıralım.Unu,vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip iyice karıştırdığımız ,  akışkan olan  hamurumuzun üzerini kapatıp buzdolabına kaldıralım.Hamurumuzu 2-3 saat  donması için bekleyelim.(1 gece bekletilince çok daha güzel oluyor)Donan hamurumuzdan kaşıkla  parçalar alıp ceviz kadar yuvarlaklar yapalım ve bol pudra şekerine bulayalım.


Kurabiyeleri aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış  170 derece fırında en fazla 15 dakika kadar pişiriyoruz.Kurabiyelerimizin içi yumuşak,dışı sert olucak.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder