Patates pastasını bu kez tek porsiyonluk kapkek kalıplarında yapmayı tercih ettim.Renkli kısma kırmızı pancar kullandım hem lezzetli hem de vitaminli oldu.
KALIPTAKİ ŞEKLİ BURADA
MALZEMELER
3 adet orta boy kırmızı pancar
3 adet orta boy havuç
2-3 yaprak kıvırcık
3-4 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
1 tutam maydanoz
SOSU İÇİN
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
2-3 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyalım.Üzerilerine geçmiyecek kadar su koyup ve biraz tuz serpip haşlayalım.Biraz soğuduktan sonra sonra patatesleri rendeleyelim.Patatesleri 3 ayrı kaba bölelim.
NOT:Mor kat için ayrılan patates en az,yeşil kat biraz daha fazla,turuncu kat yeşil katla aynı olabilir.
1. kat için pancarları soyup haşlayalım.Rendenin ince tarafından rendeleyip patatesimizin 1. sine ekleyelim.
2. kat için tüm yeşillikleri incecik doğrayalım ve patatese ekleyelim.
3. kat için havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyip direk patatese ekleyelim.
Sosu için tüm malzemeyi iyice karıştırıp hazırladığımız 3 ayrı karışıma paylaştıralım.Hepsini ayrı ayrı iyice karıştırıp birbirine yedirelim.
Daha sonra silikon kalıplarımıza sırasıyla önce pancarlı karışım,sonra yeşillikli karışımdan ve son olarak havuçlu karışımdan tepeleme 1er kaşık kadar koyup iyice bastıralım.1 saat kadar buzdolabında dinlendikten sonra ters çevirip üzerine yoğurt gezdirip servis edelim.
Kullandığım silikon kalıplar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder