6 Orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş mor lahana
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 tutam kıvırcık
3-4 adet taze soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydonoz
1 kase sarımsaklı yoğurt, mayonez karışımı
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayalım.Haşladığımız patatesleri rendeleyelim. 3ayrı kaseye eşit olarak bölelim.Limon suyu zeytinyağ ve sirke ile bir sos hazırlayalım.
1. Kasemize mor lahana ve sosumuzdan döküp iyice yoğuralım.
2. Kasemize havucu ve sosu döküp yoğuralım.
3. Kasemize tüm yeşillikleri ve sosu döküp yoğuralım.
Kalıbımızı biraz zeytinyağla yağlayalım.(Ben prenses tacı kullandım.Herhangi bir kek kalıbı kullanabilirsiniz.)
İlk olarak mor karışımı bastırarak kalıbımıza döşeyelim.2. olarak havuçlu karışımı,son olarakta yeşillikli karışımı kalıbımıza döşeyelim.1-2 saat kadar dolapta bekletelim.Servis tabağına ters çevirelim.Üzerine yoğurtlu karışımı akıtıp, ufalanmış yumurta sarısı ile süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder