İzleyiciler

12 Mart 2015 Perşembe

PIRASALI KEK





MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
2 paket  kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım kg  pırasa
1 yemek kaşığı biber salçası
Pulbiber,karabiber,1 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

Öncelikle  pırasaları yıkayalım ve ince ince doğrayalım.1 yemek kaşığı sıvı yağında pırasaları hafif ateşte öldürelim.Pırasalara biber salçası, arzunuza göre pul biber ve biraz karabiber ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Yumurtaları  tuz ile çırpalım,süt ve sıvı yağını ekleyelim.Elediğimiz ,un ,kabartma tozu ve mısır ununu da ekleyip boza kıvamı alana kadar karıştıralım.Soğuyan  pırasalı karışımı kaşıkla iyice  unlu karışıma yedirelim.Yağlanmış, unlanmış kare veya yuvarlak  borcam tepsiye karışımı dökelim 180 derecede kızarana kadar pişirelim.

NOT:Ben salçalı tadı ve acıyı sevdiğim için salçalı yapmayı tercih ettim.Sizler arzunuza göre salçasızda yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder