MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
2 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım kg pırasa
1 yemek kaşığı biber salçası
Pulbiber,karabiber,1 yemek kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle pırasaları yıkayalım ve ince ince doğrayalım.1 yemek kaşığı sıvı yağında pırasaları hafif ateşte öldürelim.Pırasalara biber salçası, arzunuza göre pul biber ve biraz karabiber ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Yumurtaları tuz ile çırpalım,süt ve sıvı yağını ekleyelim.Elediğimiz ,un ,kabartma tozu ve mısır ununu da ekleyip boza kıvamı alana kadar karıştıralım.Soğuyan pırasalı karışımı kaşıkla iyice unlu karışıma yedirelim.Yağlanmış, unlanmış kare veya yuvarlak borcam tepsiye karışımı dökelim 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
NOT:Ben salçalı tadı ve acıyı sevdiğim için salçalı yapmayı tercih ettim.Sizler arzunuza göre salçasızda yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder