İzleyiciler

9 Aralık 2014 Salı

ISPANAKLI KOLAY BÖREK



Bu gün sizlerle hazır yufkadan çok pratik bir ıspanaklı börek tarifimi paylaşıcam.Ispanaklı böreğin zor tarafı yıkanması, aslında ondan sonrası zaten kolay dediğinizi duyar gibi oldum, ama inanın bu şekilde lezzetli ve kolay oluyor.


MALZEMELER

5 adet hazır yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı su
Yarım kilo ıspanak
1 su bardağı ufalanmış peynir veya lor peyniri
2-3 adet soğan
Pulbiber-tuz

HAZIRLANIŞI

Önceden yıkayıp ıspanakları  kurutalım ve doğrayalım.Soğanlarıda  yemeklik doğrayıp az yağda biraz öldürelim ve altını kapatalım, ıspanakları,peyniri,2 yumurta beyazını,tuzu,pulbiber ve biraz sıvıyağla iyice karıştırıp içini hazırlayalım.
Yufkayı masamıza serelim ve çok az sıvıyağ gezdirelim.Ispanaklı harcımızdan her tarafına serpiştirelim ve karşılıklı rulo saralım ve kıvırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.Kalan yufkaları da aynı şekilde yapıp rulonun etrafına saralım.2 yumurta sarısını böreğin üzerine sürelim.200 derecede  kızarana kadar pişirelim.Böreği fırından çıkarmadan 5 dakika önce 2 yemek kaşığı kadar tereyağını eritip 1 çay bardağı su ekleyelim ve bu karışımı pişen böreğin üzerine dökelim ve tekrar fırına verip 5 dakika kadar sonra çıkartıp sıcak sıcak servis edelim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder