Elmalı turta ,kurabiye her türlüsünü çok severim.Yalnız elma tart hamurunu çok çabuk yumuşattığı için taze taze yemeyi tercih ederim.Paylaşmak istediğim bir püf nokta ,tarifteki aynı turta hamurundan 26-28 cm lik tepsilerde 2 farklı turta yapıp pişiriyorum ve dondurucuya koyuyorum.Sizlerde arzu ederseniz bu şekilde yapıp, ne zaman isterseniz çıkartıp fırında buzu çözülene kadar tekrar pişirip yumuşamamış şekilde servis edebilirsiniz.
Yıldızlı turta için avucumuz kadar hamur parçasından iki yuvarlak açıp arasına elmalı harçtan koyup üzerini yıldız kalıpla kestiğimiz hamurlarla süslüyoruz.
NOT:250 gr lık yağ ölçüsü ile 26 cm lik kalıpta 2 adet turta...
Ayrıntılı malzemeler BURADA
2. Turta için hamuru 2 ye bölelim.Hamurun ilk parçasını tepsimize göre açalım.Üzerine elmalı harcımızdan koyalım.Elimizle minik yuvarlaklar yaparak elmalı bölümün üstünü kapatalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder