İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

ELMALI TURTA





MALZEMELER                            
1 paket margarin
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker(Üzerine pudra şekeri ile servis yapılacağı için şeker azaltılabilir)
Alabildiği kadar un
Marmelatı
5-6adet elma rendesi
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı dolusu tarçın
Elma toz şeker suyu çekene kadar pişirilir, tarçın katılır ve soğumaya bırakılır.

HAZIRLANIŞI

Margarin,yumurta,sıvıyağ,şeker, kabartma tozu karıştırılıp alabildiği kadar un katılıp kulak memesi yumuşaklığındahamur elde edilir.
Hamurun yarısı iç çapı 35 cm olan tepsiye yayılır ve üzerine biraz un serpilir.
Marmelatın tamamı tepsiye yayılır.
Kalan hamurdan minik minik yuvarlaklar yapılır ve tepsinin üzerini kapatana kadar devam edilir.170 derecede pişirilir arzuya göre pudra şekeri serpilir.

                       Arzunuza göre daha küçük tepsilerde 2 adet turta yapabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder