İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

ELMALI TARTLAR




                           
MALZEMELER                  
2 yumurta
250 gr buzdolabından çıkmış margarin
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Marmelatı için
5 tane elma
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Elma rendelenip toz şekerle suyunu iyice çekene kadar pişirilir,tarçın katılır ve  bir kenarda soğumaya bırakılır.

Hamurun hazırlanışı
Margarin,şeker ve yumurta iyice yedirilir un ve kabartma tozu katılıp yoğrulur.
Hamurdan küçük parçalar kopartılıp tart kalıbına göre açılıp kalıba serilir kenardan fazlalıklar alınır.
Kalıbın içine elmalı marmelattan koyulur.
Üzerine hamurdan şeritler yapılır,170 derecede pişirilir.

İstersek minik tartolet kalıplarında veya 24-26 cm çaplı ufak tart kalıplarında terciğinize göre yapabilirsiniz.(24 cm x 2adet tar çıkar aynı hamurdan)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder