İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

TIRTIKLI KURABİYE



   
                                     
MALZEMELER
1 paket yumuşamış margarin
1çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
1,5 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ince dövülmüş fındık veya ceviziçi
Alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI
Margarin,şeker ve yumurtayı iyice yedir.
Sıvıyağ kabartma tozunu ekle
Alabildiği kadar ununu koy
İyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edilir
Ceviz vaya fındık içi eklenir ve yoğrulur.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak tırtıklı kalıpla uzun şeritler halinde sıkılır.160-170 derecede pembe kalıcak şekilde pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder