İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI UN KURABİYESİ





                         
MALZEMELER
200 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı
Yarım çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
4,5 çay bardağı un
Ortalarına badem

HAZIRLANIŞI

Tereyağ,pudra şekeri,yumurta akı,damla sakızı  un yavaş yavaş yedirilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Yarım saat  hamur dinlendirilir.Çay  bardağı ilekesilen üç yuvarlak yarım üst üste binecek şekilde koyulup rulo sarılır ortadan kesilir her gülün ortasına birer badem yerleştirilir.Tepsiye dizilir 150 derecede 40-45 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder