Çok severek yaptığım bir pastadır rulo pasta,eskiden kakaolu muhallebi yapar arasına koyardım ne güzel olurdu aslında.Şimdilerde biraz modernleştirdik arasına kremalar, ganajlar ,çikolatalar, birde kırmızı meyveler koyup isminide karaorman pastası yaptık.Neyse fazla uzatmadan tarife geçeyim en kısa zamanda kısmet olursa birde kütük pasta olarak yapıcam inşallah...
MALZEMELER
5 yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
KREMASI İÇİN
200 gr krema
200 gr bitter kuvertür veya bitter çikolata
1 paket hazır kakaolu pasta kreması
1,5 bardak soğuk süt
İÇ MALZEME
1 kase dolusu ahududu"frambuaz" (böğürtlen,karadut v.b. olabilir)
1 çay bardağı parça çikolata
Üzerini süslemek için:Ahududu,nane yaprağı, çikolata v.b.
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kremamızı hazırlayalım.Kremayı ocakta ısıtalım ve çikolatayı ekleyip iyice karıştırıp bir ganaj hazırlayıp bir kenarda soğutalım.Kakaolu pasta kremasını 1,5 bardak sütle çırpalım ve soğuyan ganajı ekleyip iyice çırpıp bir kenara alalım. (Evde daha farklı yapabileceğim kremalar olsada ben genelde bu iki karışımın tadını çok beğendiğim için, bu kremayı kullanmayı tercih ediyorum)
Yumurta beyazlarını sarılarından ayıralım,Yumurta beyazını şekerle beraber kar haline gelene kadar çırpalım.Yumurta sarılarınıda ekleyip 3 dakika kadar çırpalım.Unu,kakaoyu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim ve 3 dakika kadar daha çırpıp yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine her yere eşit paylaşılacak şekilde dökelim ve düzleyelim.170 derece fırında 10 dakika fırını açmadan pişirelim.10 dakika sonunda kontrol ederek 13 15 dakika da pişecektir. (püf noktası burda kurutmamak gerekli)Fırından çıkartıp kağıdıyla beraber rulo saralım ve üzerine nemli bir bez örtelim 5-10 dakika soğuduktan sonra rulomuzu açıp kağıdından ayıralım.Frambuazları ve parça çikolatayı serpiştirelim ve üzerine kremanın 3/2 sini sürüp tekrar rulo saralım.Kalan kremayı üzerine sürüp ,zikzaklı bir spatulayla veya bir çatal yardımıyla üzerine çizikler atıp arzu ettiğimiz gibi süsleyelim.1 gece dolapta dinlendirdikten sonra servise hazırdır.
İçinden görünüm...
Merhabalar sunumlarınıza bayıldım, çok başarılı..ellerinize sağlık canım..ben de bloğuma beklerim..sevgiler..http://dilektoksoy.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Dilek hanım memnun oldum...
Sil