Poğaçanın özelliği akşam dan yoğrulup hamurun dolaba konması ve sabah şekillendirilip sıcak sıcak kahvaltıya hazır olması...
MALZEMELER
250 gr margarin( ben yarısını tereyağ kullandım)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
Alabildiği kadar un
İÇİ İÇİN:Arzunuza göre peynir,zeytin ,patates vb. her şey kullanabilirsiniz
Üzeri için.Susam ve 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Tüm malzeme yoğrulur ve bir gece buzdolabında dinlendirilir.Sabah içine arzu ettiğimiz malzemeyi koyup yuvarlayalım.Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.200 derece sıcak fırına atıp kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder