Ramazanın gülü Güllaç...
MALZEMELER
10-12 yaprak güllaç
10 su bardağı süt
1 kase kavrulmuş fındık içi
2,5 su bardağı toz şeker
Arzuya göre; 1 paket vanilya veya gülsuyu(ben eklemedim)
Arzuya göre; 1 paket vanilya veya gülsuyu(ben eklemedim)
Üzer için:Yeşil fıstık,hindistan cevizi kiraz şekeri v.b.
HAZIRLANIŞI
Sütü tencereye dökelim.Toz şekeride dökelim ve hafif karıştırarak ısıtalım.Şekerin eridiğinden emin olalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.Tamamen soğumamalı ılıktan daha soğuk olmalı.
Sütün yarısını bir tepsiye dökelim.Güllaç yapraklarını teker teker süte batırıp ikiye katlayalım ve dikdörtgen borcama döşiyelim.Her yapraktan sonra üzerine bir kepçe süt gezdirelim.Yarısı olunca arasına bol kavrulmuş fındık serpelim.Kalanları da aynı şekilde yapıp kalan sütü üzerine döküp 2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra dilimleyip, yeşil fıstık ve şekerlerle süsleyip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder