İzleyiciler

23 Haziran 2014 Pazartesi

TAVADA SU BÖREĞİ

Su böreği  biraz oyalayıcı ve zaman alan börek fakat yediğinizde  zahmetini unutursunuz.Tavada su böreği biraz daha kolay oluyor.Daha az hamurla,  daha az zaman alıyor, bende kahvaltılarda yapmayı tercih ediyorum.Umarım sizlerde dener ve seversiniz.



MALZEMELER

3 adet orta boy yumurta
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
(28 veya 30 cm lik tava için)
Arası için:150 gr tereyağ

İÇ MALZEME
200 gr kaşar peyniri
100 gr  beyaz peynir
1 tutam maydonoz

HAZIRLANIŞI

Yumurta su ve tuzu karıştıralım alabildiği kadar un ekleyip  biraz sert bir hamur elde edelim ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamurumuzu 6 eşit bezeye ayıralım.Her bezeyi açabildiğimiz kadar büyütüp bir kenara serelim.Bu arada büyük bir tencereye su koyup kaynatalım. Hemen yanında büyük bir kaba soğuk su dolduralım. Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz ve biraz sıvıyağ damlatalım. Açtığımız hamurların birincisini kaynayan suya atıp 20 ya kadar sayıp çıkartalım ve kevgir yardımı ile alıp soğuk suya atalım.Elimizle sudan çıkartıp fazla suyunu alıp tavaya kenarlardan taşacak şekilde serelim.Aralara erittiğimiz tereyağını gezdirelim.2inci ve 3üncü bezeyide aynı şekilde yapıp tavanın ortasına büzüştürelim.Ortasına doğranmış kaşar peyniri ve beyaz peyniri koyduktan sonra kalan üç adet hamurumuzuda aynı şekilde yapıp kenarlardan sarkan hamuru üzerine kapatalım.
Kalan tereyağınıda üzerine serpip kısık ateşte ocakta döndüre döndüre alt üst pişirelim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder