İzleyiciler

20 Temmuz 2014 Pazar

ALİ PAŞA PİLAVI

Ramazan sofralarına laik bir  köfteli pilav....



KÖFTESİ İÇİN

300 gr orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 tane yumurta
2dilim ufalanmış bayat ekmek
Yarım çay kaşığı: tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
Bir tutam maydonoz

SADE PİLAV İÇİN

3 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağ
4,5 su bardağı su veya et suyu
Kafi miktar  tuz

Garnitürü için.Küp küp doğranmış havuç(biraz haşlayıp az yağda sotelenmiş)50 gr kabuksuz badem(az yağda sotelenmiş)Arzuya göre kuru üzüm fıstık vb. kullanabilirsiniz.

Öncelikle köfteyi yoğuralım.Yoğurma kabının içine kıymayı, ekmeği,rendelenmiş soğanı,baharatı tuzu ve maydonozu,yumurtayı koyup elimizi arada bir ıslatarak köfteyi iyice yoğurup küçük küçük yuvarlayalım ve 1 saat kadar dinlendirelim.
Pilavı için pirinci 1 saat tuzlu ılık suda bekletelim. Yıkayıp süzdürelim.Tereyağını pilav tenceresinde eritelim pirinci ekleyip ağır ateşte kavuralım.Pirinç biraz kavrulduktan sonra tuzunu ve suyunu koyup 2-3 dakika kaynatalım.Tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte pişmeye bırakalım.Ateşten indirdikten sonra alt üst ederek bir tepsiye çevirip biraz soğuduktan sonra servis edeceğimiz yuvarlak bir borcam a koyup servis tabağına ters çevirelim.Üzerini kızarttığımız köfteler ve havuç ve bademlerle süsleyip servis edelim.
































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder