MALZEMELER
2 paket etimek
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker(ben koymuyorum yeteri kadar tatlı oluyor)
1 paket vanilya
ÜST KREMA
2 paket krem şanti
2 bardak süt
Üzerine arzuya göre ceviz, fındık,fıstık v.b.
HAZIRLANIŞI
Şekeri bir tencereye alıp karamel rengi alana kadar kavuralım ve üzerine 4 bardak suyu ekleyelim.Şeker eriyene kadar karıştırıp kaynatalım.(suyu döktüğümüzde birden taşlaşabiliyo fakat sonra çözülüyo panik yapmayalım)Büyük fırın tepsisine dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim.Muhallebimizi tüm malzemeleri birbirine karıştırarak pişirelim ve etimeklerin üzerine dökelim.Soğumaya bırakalım.2 paket şantiyi sütle çırpalım ve soğuyan muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde sürelim. 2-3 saat buzdolabında soğuduktan sonra süsleyip servis edebiliriz.
NOT: Bu ölçülerle kalabalık misafirleriniz için bereketli bir etimek tatlısı oluyo,yarım ölçü kullanarak kare veya dikdörtgen borcamda daha azınıda yapabilirsiniz.
Elinize sağlık en sevdiğim tatlardan, çok güzel süslenmiş üstü, klasik benim gördüklerimin dışında çok çok hoş bir görüntü oluşmuş elinize sağlık.
YanıtlaSil