Gerçek boşnak böreği, bildiğim kadarı ile çok ince açılmış incecik şerit gibi ağızda kaybolan çok güzel yöresel bir börektir.Bende görüntü olarak ona benzettiğim için bu böreğe, biraz daha kalını olmasına rağmen yalancı boşnak böreği ismini verdim.
MALZEMELER
4 adet yufka
2 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
3 adet yumurta
ISPANAKLI İÇ HARCI
400 gr ıspanak
2 adet orta boy soğan
1 su bardağına yakın lor peyniri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Pulbiber-tuz
KIYMALI İÇ HARCI
300 gr kıyma
2-3 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Pulbiber-tuz-karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı sıvıyağda biraz öldürelim.Yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanaklara soğanı lor peynirini baharatı ve tuzu ekleyip iyice karıştırıp harcımızı hazırlayalım.
Arzuya göre kıymalı da hazırlanabilir diye kıymalı harcıda eklemek istedim.
Soğanı sıvıyağda öldürelim ve kıymayla beraber iyice kavuralım.Rendelediğimiz patatesleri,baharatı ekleyip harcımızı hazırlayalım.
4 Yufkayı üst üste serelim ve dört eşit parçaya bölelim.Yumurta,sıvıyağ ve sütü çırpma teliyle iyice çırpıp, bir sos hazırlayalım.Yufkanın bir parçasına 2-3 yemek kaşığı kadar sosdan doküp iyice sürelim.Yufkanın uç kısmına harcımızdan koyup kenardan çok ince katlayıp rulo saralım.
Dikdörgen tepsiye dizelim ve kalan sosun hepsini böreğin üzerine döküp,200 derecede kızarana kadar pişirelim.
KIYMALI ÇEŞİDİ.....Kıymalı yapmayı tercih ettiğimizde yağ miktarını biraz azaltalım,kıymanın yağlı olması sebebiyle böreğimiz çok yağlı olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder