İzleyiciler

16 Ocak 2014 Perşembe

YALANCI BOŞNAK BÖREĞİ


Gerçek  boşnak böreği, bildiğim kadarı ile çok ince açılmış incecik şerit gibi ağızda kaybolan  çok güzel yöresel bir börektir.Bende görüntü olarak ona benzettiğim için bu böreğe, biraz daha kalını olmasına rağmen yalancı boşnak böreği ismini verdim.




MALZEMELER

4 adet yufka
2 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
3 adet yumurta

ISPANAKLI İÇ HARCI

400 gr ıspanak
2 adet orta boy soğan
1 su bardağına yakın lor peyniri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Pulbiber-tuz

KIYMALI İÇ HARCI

300 gr kıyma
2-3 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Pulbiber-tuz-karabiber

HAZIRLANIŞI

Soğanı sıvıyağda biraz öldürelim.Yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanaklara soğanı lor peynirini baharatı ve tuzu ekleyip iyice karıştırıp harcımızı hazırlayalım.
Arzuya göre kıymalı da hazırlanabilir diye kıymalı harcıda eklemek istedim.
Soğanı sıvıyağda öldürelim ve kıymayla beraber iyice kavuralım.Rendelediğimiz patatesleri,baharatı ekleyip  harcımızı hazırlayalım.

4 Yufkayı üst üste serelim ve dört eşit parçaya bölelim.Yumurta,sıvıyağ ve sütü çırpma teliyle iyice çırpıp, bir sos  hazırlayalım.Yufkanın bir parçasına 2-3 yemek kaşığı kadar  sosdan doküp iyice sürelim.Yufkanın uç kısmına harcımızdan  koyup kenardan çok ince katlayıp rulo saralım.




Dikdörgen tepsiye dizelim ve kalan sosun hepsini böreğin üzerine döküp,200 derecede kızarana kadar pişirelim.






KIYMALI  ÇEŞİDİ.....Kıymalı yapmayı tercih ettiğimizde yağ miktarını biraz azaltalım,kıymanın yağlı olması sebebiyle böreğimiz çok yağlı olabilir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder