Bu günlerde brokolinin en güzel zamanları çok lezzetli oluyor,bu kadar faydalı sebzenin hakkını verelim bence,birde sarımsaklı yoğurt eşliğinde denemeğe değer diyorum...
MALZEMELER
1 kök brokoli
1 adet havuç
1 adet soğan
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşiğı zeytinyağ
Tuz
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber veya kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
Brokolinin köklerini ince ince doğrayıp, çiçek kısımlarını bütün bırakalım(brokolinin kök kısımlarını hiçbir zaman atmayalım hem lezzetli hemde en vitaminli yeri)bol suyla yıkayalım.Havucuda yuvarlak doğruyalım ve brokoliyle beraber kaynayan suyun içine atalım yumuşayana kadar haşlayalım.Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında iyice soteleyelim.Haşladığımız brokoliyide soğana katıp, tuzunuda ekleyip ocağı kapatalım.Servis tabağımıza brokoliyi alalım üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim ve tereyağında kızdırılmış biber gezdirip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder