İzleyiciler

26 Aralık 2013 Perşembe

PROFİTEROL






Çok çeşitli profiterol,ekler tarifleri var.Fakat ben genelde bu tarifi kullandığım için sizlerlede bu ölçüleri paylaşmak istedim.Kalabalık misafirleriniz için oldukça bereketli oluyor. 

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

2 su bardağı su
150 gr margarin 
2 bardak elenmiş un
1 çimdik tuz
6 adet yumurta

İÇ KREMA

1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
50 gr margarin

SOSU İÇİN

1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
2 yumurta
2 kahve fincanı kakao
2 su bardağı soğuk su
1 kase krem çikolata(sarelle,nutella vb.)
1 paket bitter çikalata(80 gr lık)
1 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

2 bardak suyu tencereye koyup kaynatalım.Margarini atıp eridikten sonra tencereyi ocaktan alalım.Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştıralım.Tencereyi tekrar ocağa alıp 3-4 dakika helva kıvamında pişirip,soğumaya bırakalım.
Hamur soğurken diğer tarafta iç kremamızı pişirelim.Süt,un şeker iyice karıştırıp muhallbi gibi pişirelim, kaynadıktan sonra 5 dakika kadar iyice pişirelim. Margarini katıp mikserle 10 dakika kadar çırpıp soğumaya bırakalım. 
Soğumuş hamurumuza yumurtaları tek tek kırıp mikserin 1. derecesinde karıştıralım.Ele yapışan bir hamur elde edelim.Hamuru bir sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serilmiş tepsiye belirli aralıklarla cevizden küçük  toplar olacak şekilde sıkalım.(kaşıklada minik minik koyabilirsiniz) 200 derece kızgın fırında (fırının kapağını hiç açmadan)pembeleşene kadar pişirelim.(2 tepsi de ayrı ayrı pişirilecek)



Soğumuş profiterol hamurlarımıza soğumuş iç kremamızı sıkma torbasının sivri ince ucuyla tek tek dolduralım.


İstediğimiz ölçüdeki kaselere yerleştirip,sosumuzu hazırlayalım.Süt,şeker, yumurta, unu iyice karıştırıp pişirelim.Sıcaklıkla erimesi için çikolatayı atalım ve ocaktan alalım.Kakao,2  bardak soğuk su, krem çikolatayı ekleyip mikser veya blendır yardımıyla iyice çırpalım.En son sıvıyağı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra  profiterol kaselerimize döküp buzdolabında soğuduktan sonra servis edelim. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder