İzleyiciler

24 Aralık 2013 Salı

AY ÇÖREĞİ





MALZEMELER

250 gr margarin(eritilmiş)
1 paket yaş maya
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
Alabildiği kadar un

İÇ MALZEME
250  gr peynir
Bir tutam maydonoz
Üzeri için, susam,çörekotu

HAZIRLANIŞI

Margarini yakmadan eritelim ve soğutalım.Yumurtanın beyazını,yoğurdu,şekeri,tuzu katıp karıştıralım.Mayayıda ekleyip içinde eritelim.Unu eleyerek yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.Hamuru 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 8 eşit bezeye bölüp yuvarlayalım.




Her bezeyi tabak büyüklüğünde açalım ve 4 e bölelim.İç harcını  koyup uzun kısmı içe doğru kıvırıp ay şekli verelim.



Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,çörekotu  veya susam serpip 200 derecede kızarana kadar pişirelim.





1 yorum: