MALZEMELER
3 adet orta boy yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
3 adet portakal kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI
Yumurtalarla şekeri köpürene kadar çırpalım.Portakal suyunu ve unun 1 bardağını koyup karıştıralım.Sıvıyağı ekleyip tekrar karıştıralım.Kalan una kabartma tozunu ekleyip eleyerek kek hamurumuza katıp son kez karıştıralım.
Ceviz ve portakal kabuğu rendesine biraz un serpip karıştıralım.
Kek hamurumuza döküp kaşıkla karıştıralım.Margarinle yağlanıp unlanmış kek kalıbımıza dökelim.
170 derecede ilk yarım saat fırının kapağını açmamak koşuluyla kekimizin üstü kızarana kadar pişirelim.Pişirme süreleri fırından fırına değiştiği için, piştiğini anlamak için kürdan testi yapalım.(benim kekim fırında biraz fazla kızardı)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder