MALZEMELER
1 büyük kök brokoli
5-6 adet közlenmiş kırmızı biber
1 su bardağı kadar doğranmış kornişon ve havuç turşu
1 kutu mısır(150 gr lık)
2 adet taze soğan
Sosu için
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
2 adet limon
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tutam dereotu
Tuz
HAZIRLANIŞI
Brokoliyi ayıklayıp yıkayalım.Kökleri küçük küçük doğrayıp,uçları çiçek şeklinde bırakıp kaynar suda haşlayalım.Çok fazla haşlamamaya dikkat edelim ve süzdürüp soğumaya bırakalım.Brokoliyi servis tabağımıza alalım,üzerine doğradığımız kırmızıbiberi,turşuyu,mısırı çok ince kıydığımız taze soğanı ekleyelim.
Sosu için sarımsağı ezelim,limon,sirke,zeytinyağ,nar ekşisi ve tuzu iyice karıştırıp, içine ince ince kıydığımız dereotunu ekleyelim ve salatamızın üzerine gezdirelim.Sosun salataya iyice karışması için hepsini beraberde karıştırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder