İzleyiciler

6 Aralık 2013 Cuma

HAVUÇ VE KABAK TARATOR





MALZEMELER
3-4 adet orta boy kabak
3-4 adet havuç
1 çay bardağı ceviz içi
1 kase süzme yoğurt
2-3 yemek kaşığı mayonez
 2-3 diş sarımsak
Bir tutam dereotu
Tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Kabakları rendeleyelim(ben julyen soy kullandım)teflon tavada suyunu çekene kadar öldürüp soğumaya bırakalım.Havucuda aynı şekilde rendeleyip az yağ ve tuzla biraz pişirip soğumaya bırakalım.Yoğurt mayonez ve sarımsağı karıştıralım. Havucu,kabağı ve ceviz içini ,dereotunu da ekleyip tekrar karıştıralım.Servis tabağımıza alalım.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder