MALZEMELER
1/2 paket fiyonk makarna
100-150 gr kadar kıyma
1 adet minik soğan
1 adet yeşil sivri biber
Tuz,karabiber,pulbiber
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
HAZIRLANIŞI
Kaynayan suyun içine tuz ve makarnayı atıp haşlayalım.Diğer tarafta soğanı ince ince kıyalım,sivribiberide doğrayıp az sıvıyağda kavuralım.Kıymayı,karabiberı,pulbiberi ve biraz tuz ekleyip pişirelim.Makarna pişince süzdürüp kayık tabağımıza alalım.Ortasına kavurduğumuz kıymayı,kenarlara sarmısaklı yoğurt ve tereyağla salçayı kızdırıp dökelim.Arzunuza göre maydonoz serpip servis edelim.
Canim blog dunyasina hosgeldin....ellerine saglik enfes gorunuyor hepsi...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Demet'çim...henüz acemiyim ama zamanla öğrenicem inşallah...
Sil