İzleyiciler

12 Aralık 2013 Perşembe

BODRUM MAKARNASI


MALZEMELER

1/2 paket  fiyonk makarna
100-150 gr kadar kıyma
1 adet minik soğan
1 adet yeşil sivri biber
Tuz,karabiber,pulbiber
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası

HAZIRLANIŞI
Kaynayan suyun içine tuz ve makarnayı atıp haşlayalım.Diğer tarafta soğanı ince ince kıyalım,sivribiberide doğrayıp az sıvıyağda kavuralım.Kıymayı,karabiberı,pulbiberi ve biraz tuz  ekleyip pişirelim.Makarna pişince süzdürüp kayık tabağımıza alalım.Ortasına kavurduğumuz kıymayı,kenarlara sarmısaklı yoğurt ve tereyağla salçayı kızdırıp dökelim.Arzunuza göre maydonoz serpip  servis edelim.







2 yorum:

  1. Canim blog dunyasina hosgeldin....ellerine saglik enfes gorunuyor hepsi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Demet'çim...henüz acemiyim ama zamanla öğrenicem inşallah...

      Sil