MALZEMELER
1 Büyük su bardağı incebulgur
1 yumurta
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon arzuya göre pulbiber tuz
1 kase dolusu sarmısaklı yoğurt
Üzeri için tereyağ ve bir miktar dometes salçası
HAZIRLANIŞI
1 su bardağı bulgur kaynamış suyla ıslatılır 15-20 dakika dinlendikten sonra,yumurta,irmik,un salça,kimyonu eklenip iyice yoğrulur(çok cıvık gelirse biraz daha un koyabilirsiniz) fındıktan büyük olacak şekilde parçalar kopartılıp yuvarlanıp işaret parmağımızla düğme gibi üzerine basılır çatlamıyosa olmuş demektir.Bir tencerede kaynayan suya biraz tuzla köfteler atılır 10 dakika kadar haşlanıp süzdürülür.Biraz soğuyunca üzerine sarmısaklı yoğurt vesalçalı kızdırılmış tereyağ dökülür maydonozla süslenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder