İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

ELMALI KURABİYE ÇEŞİTLERİ



                                                                                 
MALZEMELER
250 gr margarin(eritilmiş)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Marmelat için 5 -6 adet rendelenmiş elma,5 yemek kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tarçınla suyunu çekene kadar pişirilir.Hamur için ise önce margarin eritilir ve soğutulur .Yoğurt.sıvıyağ,kabartma tozu eklenir iyice karıştırılır.Un azar azar eklenir kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Hamur 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.Arzu edilen şekillerde içine elmalı marmelat koyulup kapatılır.170 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Not:Hamur ilk yoğrulduğunda kesik kesik olabilir dinlenince daha güzel şekil alacaktır.

AŞAĞIDA ÖRNEKLER VERİLMİŞTİR....



















Elmalı kurabiye çeşitlerine bir yenisi daha eklendi şeklini ınstagramda gördüm ve denemeye değer buldum.



Yapılışına gelince:Öncelikle hamurumuzu çok iyi dinlendirelim,Ben pasta tabağı büyüklüğünde açıp aşağıda görüldüğü gibi yaptım.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder